VVE Startblokken - update

VVE Startblokken - update

Op dit moment volg ik als gastouder de Training VVE startblokken, gestart op 22 september 2016.

Tijd dus voor een update :)

Bij deze training wordt ingespeeld op de interesses, het spel en de beleving van de kinderen zelf. Daar worden vervolgens de thema’s op afgestemd en omheen gebouwd. Inmiddels is er een videocoaching geweest bij vrouwtjekwebbel thuis. En dat was spannend voor mij en de kinderen!

Videocoaching

Bij de videocoaching heb ik als thema gekozen voor kerst. Mijn doel was om de gastkinderen iets nieuws te leren en ze uit te dagen op het gebied van motoriek en geconcentreerd werken.

Luce Mols van Berend Botje was aanwezig om video opnamen van ons te maken.

Samen met Timo en Brent heb ik op maandag 19 december 2016 kerstboompjes geknutseld. Mijn dochter Kiara deed ook gezellig met ons mee. De kinderen hebben eerst een korte uitleg van mij gekregen waarna ze vol enthousiasme aan de slag zijn gegaan. Er werd geconcentreerd gewerkt. 

Bij de terugblik van de beelden gaf Luce mij terug dat ik een reddende engel voor de gastkindjes was :) Wat betekent dat ik direct ga helpen als ze mij vragen om hulp. Ik mag de kinderen dus meer loslaten en ze eerst de tijd geven om zelf een oplossing te zoeken. Het was voor de kinderen een uitdagende opdracht gezien de complexiteit, maar prima uitgevoerd.

We hebben met veel plezier samen aan dit thema gewerkt. De kerstboompjes zijn prachtig geworden!